خیلی از کسب و کارها حضور خود در فضای مجازی را با سایت مناسبی شروع نمی کنند. اغلب این وب سایت ها توسط دوستان و یا یکی از نزدیکان طراحی می گردد. اما این روند نمی تواند برای همیشه ادامه داشته باشد و کسب و کارشما به نقطه ای می رسد که نیاز به یک حضور حرفه ای در فضای وب دارد. متاسفانه راه اندازی یک وب سایت کار چندان ساده ای نیست. همچنین طراحان سایت و افراد حاضر در فضای تجارت معمولا از زبان مشترکی برای بیان خواسته ها و نظرات خود استفاده نمی کنند و این موضوع باعث ایجاد چالش هایی در روند طراحی سایت می گردد. در ادامه نکاتی به منظور انتخاب طراحان سایت و نحوه همکاری بهتر با آنها بیان شده است تا بتوانید یک سایت زیبا و بهینه برای کسب و کار خود طراحی و راه اندازی نمایید.
1. خودتان شروع کنید.
اولین قدم در رسیدن به سایت موردنظرتان این است که ظاهر موردنظر خود را بیابید. خیلی از افراد این کار را با نگاه به سایت های رقیبان خود و یا سایت های مشابه انجام می دهند. قدم بعدی یافتن طراحی است که در طراحی سایت های مشابه تجربه داشته باشد. طراحی که کارهای قبلی او کارهای کوچکی بوده اند قطعا نمی تواند سایت های بزرگ را طراحی و راه اندازی نماید به همین دلیل شناخت اندازه سایت و حوزه کاری سایت شما نیز اهمیت ویژه ای دارد.
2. مفاهیم اولیه را بدانید.
مفاهیم دنیای وب با سرعت زیادی در حال گسترش هستند به همین دلیل از شما انتظار نمی رود که با تمام این مفاهیم آشنایی داشته باشید اما آشنایی با بعضی مفاهیم مانند دامنه، هاست و سایت می تواند در این مسیر به شما کمک نماید.
دامنه نام سایت شما است به عنوان مثال mybusiness.com. این نام ها از شرکت های خدمات دهنده نام دامنه به صورت سالانه اجاره می شوند. هاست مکانی است که سایت شما در آنجا زندگی می کند و در واقع سروری است که فایل ها بر روی آن قرار می گیرند. هاست نیز توسط شرکت های خدمات دهنده هاست در اختیار مشتریان قرار می گیرند. در نهاست سایت مجموعه ای از فایل ها است که ظاهر سایت و محتوای آن را ایجاد می کند.
3. برای همکاری آماده باشید.
خیلی از افراد تصور می کنند تنها دادن درخواست به طراح برای شروع کار طراحی کافی است اما این یک تصور نادرست است. برای داشتن یک سایت مناسب نیاز به همکاری مناسب و دائم بین طراح و مالک سایت وجود دارد. این همکاری باید از ابتدا تا انتها ادامه داشته باشد. شروع کار طراحی معمولا با استخراج خواسته های شما از سایت موردنظر آغاز می گردد.
4. خواسته های خود را راحت بیان نمایید.
در ارائه خواسته های خود به طراح سایت راحت باشید و سعی نمایید به صورت مرتب و دائم با او در تماس باشید.
5. بدانید برای چه چیزی پول پرداخت می کنید.
بعد از توافق اولیه نوبت به قرارداد می رسد. در قرارداد باید تمام موارد و جزییات پروژه از زمانبندی پرداخت تا تعداد دفعات مجاز برای ارائه تغییرات گنجانده شود. البته طراحانی نیزوجود دارند که در برابر تغییرات جزئی زیاد حساس نیستند.
درباره قرارداد حساس باشید زیرا هر موردی که در قرارداد وجود ندارد ممکن است برای شما هزینه اضافه ای دربر داشته باشد.
6. صادق باشید.
طراحان سایت معمولا کار را با یک طرح اولیه از سایت اصلی آغاز می کنند. در صورتی که این طرح اولیه با خواسته های شما مطابقت ندارد صادق باشید و درخواست های خود را صادقانه بیان نمایید.
7. وظایف خود را به درستی انجام دهید.
بعد از اتمام طراحی و پیاده سازی سایت معمولا وظیفه شما است تا با قرار دادن محتوا در سایت کار پروژه را به پایان برسانید. بنابراین درست انجام ندادن این وظیفه مانع اتمام پروژه می گردد.
8. در خواسته های خود قطعیت داشته باشید.
به جز قرار دادن محتوا، مورد دیگری که باعث وقفه سایت می گردد درخواست تغییرات در سایت است. خیلی از افراد درک درستی از زمان مورد نیاز برای اجرای تغییرات ندارند و انتظار دارند تغییرات خواسته شده در اندک زمانی انجام شوند. همکاری نزدیک با طراح سایت باعث می گردد که این موارد را به خوبی درک نمایید.
منبع:
www.entrepreneur.com