Scrum یک چارچوب مدیریتی است.این چارچوب برای توسعه یا ایجاد محصولات به کار گرفته می شود و برای این منظور از یک یا چند تیم با خصوصیات خاص استفاده می کند و ساختاری از نقش ها،ملاقات ها،قوانین و خروجی ها ایجاد می کند.
Scrum برای ایجاد محصولات نرم افزاری و به خصوص شی گرا مطرح گردید اما به دلیل فواید فراوان در توسعه محصولات غیر نرم افزاری نیز به کار گرفته شد.به عنوان مثال می توان از Lean سیستم تولید تویوتا نام برد که به صورت جزئی از Scrum الهام گرفته است.
این چارچوب بر بازخوردهای تجربی،مدیریت تیم توسط خود افراد و تلاش برای ساخت در دوره های کوتاه مدت تاکید دارد و معروف ترین چارچوب متدلوژی های چابک است که این امر به دلیل سادگی و انعطاف آن است.
توسعه مبتنی بر Scrum فرصت هایی را برای ارزیابی جهت و نحوه حرکت در حین چرخه حیات توسعه مهیا می کند.این مزیت از طریق به کارگیری مفاهیم فصل یا تکرار بدست می آید که در پایان هر فصل تیم باید یک محصول کاربردی ارائه دهد.زمانی که تیم در انتهای هر فصل یا تکرار قرار می گیرد مسیر پروژه را ارزیابی می کند،و در صورت وجود انحراف زمان کافی برای هدایت آن به مسیر درست وجود داردو در عین حال ارتباط ضروری محصول و بازار را حفظ می کند تا از هدر نرفتن زمان و تلاش تیم اطمینان حاصل گردد.